Protester mot nedskärningar

Undersköterskorna på Infektionskliniken vid Länssjukhuset i Kalmar protesterar nu mot besparingsplanerna som skulle innnebära att tolv av 17 undersköterskor försvinner.
De påtalar i ett brev att man under lång tid bedrivit ett omfattande utvecklingsarbete och skaffat sig särskild kompetens när det gäller att ta hand om patienter med smittsamma sjukdomar, något som skulle gå om intet om nedskärningarna blir verklighet.

Tidigare har också sjuksjöterksorna på Infektonskliniken protesterat mot planerna som innebär en samordnign av Infektonskliniken och Öron, näsa-halskliniken.

Också på habiliteringen i Oskarshamn protesterar man mot Landstinget som planerar att ta bort fritdiskonsulenterna för unga handikappade.

Fritidskonsulenterna anser att det är viktigt för de fysiskt och psykiskt funktionshindade att få hjälp och stöd och de är oroliga för att möjligheten att ge stöd för en meningsfull fritid ska bli mindre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista