All dagpersonal på servicehus i Kalmar omplaceras

Alla dagpersonal, totalt 17 anställda, på servicehuset Bärnstenen i Kalmar ska omplaceras till andra jobb inom omsorgen i kommunen. Det beskedet fick personalen för en tid sedan och orsaken ska vara att personalen inte kan samarbeta i grupp.

De 39 personer som bor på Bärnstenen har ännu inte fått information om att hela dagpersonalen ska bytas ut och anställda P4 Kalmar träffat känner sig både frågande och ledsna inför beskedet om omplacering.
Enligt personalen har det varit ständiga chefsbyten på Bärnstenen det senaste året och i höstas hölls en del möten om dom problem som sägs finnas med bl.a tydlighet och samarbete.
Sedan hände inget förrän beskedet om omplaceringarna kom och dom 17 berörda vet ännu inte var dom kommer att hamna.

Lars-Åke Nordin som är omsorgschef i Kalmar kommun säger till P4 Kalmar att det har funnits problem på det aktuella servicehuset från och till under flera år och att kommunen jobbat aktivt med att försöka lösa problemen tillsammans med dom fackliga organisationerna och utomstående parter.

Han säger också att dom åtgärder som nu är aktuella är drastiska och mycket ovanliga, men att ärendet kommit i ett sådant läge att det här är nödvändigt för att varken omsorgstagare eller personal ska bli lidande.
Han betonar särskilt att det här inte handlar om personalens kompetens eller duglighet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".