Speedway

Bara 8 speedwaylag 2011

Det blir inga nya lag i elitserien i speedway 2011.  SVEMO beslutade på måndagen att serien kommer köras med bara 8 lag efter att Rospiggarna valt att friviliigt dra sig ur högsta serien.

Elitserien i speedway får allt färre lag och kortare matcher.

I stället för tio lag kördes serien 2010 med bara 9 lag och efter att Rospiggarna valt att frivlligt ta steget ner i seriesystemet så blir det bara 8 lag som mest 2011.  Det slutliga antalet avgörs också av om Västervik får sin elitlicens godkänd vilket  inte är klart ännu.

Beslutet att minska antalet lag togs av SVEMO på måndagen. Förbundet anser att det är viktigt att ha serie med jämnt antal lag och att det inte finns underlag för tio starka lag,

Till nästa säsong kommer de svenska elitserematcherna köras i 15 heat i stället för som idag 16. Sverige gör därmed likadant som bland annat engelsmännen tidigare gjort och stryker ett nomineringsheat.

Dessutom kommer lagen bara innehålla sju förare där minst två skall vara svenskar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".