Kalmar

Mat som en del i minoritetsförståelse

Reklamstudenter vid Linnéuniversitetet i Kalmar har fått i uppdrag att arbeta med hur man kan skapa en demokratisk debatt med fokus på Romernas utsatta situation, och minoritetsrättigheter över huvud taget.

Eleverna har arbetat med tre olika förslag till en utställning på Larmtorget i Kalmar.

En grupp har till exempel arbetat med mat. Deras tanke är att landets högstadielever ska få en föreläsningsvecka av Minoritetsrådet och så ska de få besöka utställningen på torget där det serveras mat från landets fem minoritetsgrupper.

Mikael Karlsson, reklamstuderande vid Linnéuniversitetet berättar:

- Tanken är att Minoritetsrådet ska besöka skolan, och såg går man på djupet i just den här minoriteten. Sen på lunchtid åker man med in till stan för att äta lite romsk mat på Larmtorget. På det sättet dels komma utanför skolan och att man dessutom får en ny ingång.

Designhögskolan ser denna uppgift som en självklar del i skolans samhällsengagemang och vårt arbete med att basera vår pedagogik på värderingar som mångfald och ekologiskt tänkande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".