Kalmar län

Blåsten ställer till problem i länet

Blåsten har farit fram genom länet det senaste dygnet och fört ett och annat med sig.  Två livräddningsflottar från Gotlandsfärjorna driver just nu omkring i närheten av Gränsö udde. En takställning lossnade, och träd har fallit på flera platser.

Bland annat föll ett träd på ett hus på Sjöbrings väg i Kalmar i går kväll och på Amorvägen i Kalmar lossnade en takställning. På Öland föll ett träd bland annat över vägen norr om Gårdby och vid Albrunna rastplats söder om Degerhamn blockerades 36:an av ett nedfallet träd en stund sent i går kväll.

I Västervik fick räddningstjänsten rycka ut på tisdagsmorgonen för att rädda en sex meter lång fritidsbåt som var nära att slå mot klipporna vid Grönö. Båten var förtöjd i en boj som hade flyttat sig i den hårda vinden.

Räddningstjänsten flyttade båten till ett säkert ställe och vill att alla båtägare kontrollerar sina båtar när höstvindaran frestar på förtöjningarna.

Också under tisdagsförmiddagen har blåsten fortsatt ställa till vissa problem. Ett träd rasade bland annat över vägen 1,5 km söder om Klintemåla på väg 743 strax innan lunch på tisdagen.

Blåsten ska avta under tisdagskvällen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".