Speedway

Vetlanda vann första semifinalen

Efter en svag inledning kom Dackarna igen mot slutet och kunde sånär nå ett lika resultat mot Elit Vetlanda. Men Målillagänget fick nöja sig med förlust 47-49, och ett knappt underläge inför morgondagens andra semifinal.

Dackarna fick en madrömsstart på den första av två semifinaler, när Elit Vetlanda kom ut på G&B Arena och chockade med dubbla 5-1:or i matchinledningen. 10-2 i baken och hemmaförarna slog ur underläge direkt.

Många dackeförare såg bleka ut, och efter tolv heat hade gästande Vetlanda en tiopoängsledning, 41-31. Då exploderade Hans Andersen ur startblocken i det trettonde heatet och fick sällskap av en Fredrik Lindgren, som körde om båda Vetlandaförarna. 5-1:a till Dackarna, som började en klättring på poängklippan.

En Rune Holta i god form bäddade för 4-2 till hemmalaget i det fjortonde heatet, och även 4-2 genom duon Andersen-Jonsson i Dackarna i det femtonde. Stor dramatik inför det sista heatet, med 44-46 på resultattavlan och vinsten på spel, ställde Fredrik Lindgren och Rune Holta upp på startlinjen för Dackarna. Vetlanda mötte upp med en för kvällen glödhet Janusz Kolodziej och Jason Crump.

Men Elit Vetlanda gjorde det för bra i avslutningsheatet, som vanns av Janusz Kolodziej, och gästerna vann därmed matchen med 49-47. Ett litet övertag inför semifinal nummer två, som avgörs imorgon kväll (onsdag 29/9).

Poängbäst Dackarna: Rune Holta, 16p
Poängbäst Vetlanda: Janusz Kolodziej, 14p

Publik: 5312

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".