Fotboll

KFF mållöst i förlust mot Örebro

Örebro tog ledningen redan efter femton sekunder och detta räckte för att ta tre poäng mot Kalmar. 1-0 innebär att laget befäster sin tredjeplats inför de avslutande omgångarna.

Radiosportens Mats Dahlberg valde Lagens lirare:
Örebro: Alejandro Bedoya
Kalmar: Daniel Sobralense

Örebros Alejandro Bedoya var tillbaka efter en avstängning och den amerikanska landslagsmannen behövde bara 15 sekunder för att ge sitt lag ledningen mot Kalmar hemma på Behrn Arena.

Kalmar kunde dock resa sig efter inledningen och lyckades producera en mängd chanser men närmre än en ribbträff kom aldrig smålänningarna och hemmalaget kunde gå till halvtidsvila med 1-0.

Hemmasupportrarna på Behrn arena fick för kvällen samsas med spioner från bland annat den belgiska, holländska och italienska ligan. En inte alltför vågad gissning är att dessa kollade in den finländska landslagsmannen Rooni Porokara vars kontrakt går efter den här säsongen.

Någon dom inte fick se på planen var Nordin Gerdic som var avstängd för kvällen men hemmalaget lyckades trots dennes frånvaro uppbåda ett ganska trevligt anfallsspel vilket tillslut räckte till seger.

De tre poängen innebär att laget befäste sin tredjeplats och det ser allt mer ut som att Örebro får spela i Europa nästa år.

Örebro - Kalmar 1-0 (1-0)
1-0 Alejandro Bedoya (1).

Utv, Örebro: Alejandro Bedoya (71).
Varningar, Örebro: Alejandro Bedoya.
Kalmar FF: Daniel Sobralense.

Domare: Martin Strömbergsson, Gävle.
Publik: 8 432.

Elof Hellström
elof.hellstrom@sr.se