Åtvidaberg - Trelleborg 3-1

Åtvid klättrar i tabellen

I somras var Åtvidaberg hopplös jumbo i tabellen men lagets succéhöst fortsätter. Vinsten mot Trelleborg md 3-1 innebär att nykomlingarna nu är ovanför de nedre strecken.

Det hade bara gått fyra minuter innan hemmalagets lirare Kristian Bergström visade sina kvaliteter när han serverade Paulus Roiha. Den finländska anfallaren, som har både proffs- och landslagsmeriter, ville inte vara sämre och tog snyggt emot bollen innan han prickskjöt in ledningsmålet.

Hemmalagets glädje blev dock inte långvarig då Andreas Drugge bara minuter senare kvitterade med sitt sjunde mål för säsongen vilket innebar att det var 1-1 i halvtid.

– Vi har varit lite trögstartade och det är konstigt att vi åker på sånna här tidiga baklängesmål trots att vi har pratat om det, sa Trelleborgs Kristian Haynes.

I den andra halvleken så hittade ”Åtvid” ytterligare en växel och kanske så var rädslan för kvalspel som sporrade spelarna till dessa nya höjder. Oscar Möller och Jesper Arvidsson såg till att hemmalaget gick upp till 3-1 och Trelleborg lyckades sedan aldrig resa sig.

– Trelleborg gjorde en bra första halvlek men vi behöll lugnet inför andra och då löste det sig, sa målskytten Möller efter matchen.

3-1 innebar att Åtvidaberg passerade både Gais och AIK i tabellen men kanske framförallt att laget tog sig ovanför de nedre strecken.


Åtvidaberg - Trelleborg 3-1 (1-1)
1-0 Paulus Roiha (4), 1-1 Andreas Drugge (16), 2-1 Oscar Möller (54), 3-1 Jesper Arvidsson (61).

Varningar, Trelleborgs FF: Thommie Persson, Ibrahim Koroma.
Domare: Andreas Ekberg, Stockholm.

Publik: 3 997.

Elof Hellström
elof.hellstrom@sr.se