Oskarshamn

Miljonplus för Byggebo

Det genom åren så förlusttyngda kommunala bostadsbolaget Byggebo i Oskarshamn har gått ovanligt bra i år och väntas första gången på länge gå med plus.

Delårsrapportern visar att Byggebo efter årets åtta första månader når en vinst på drygt 5 miljoner kronor, bland annat på grund av en omorganisation. Men framförallt är det de låga räntorna som har gynnat Byggebo under året.

Men Byggebos VD Benoni Ingelsjö säger till Sveriges Radio Kalmar att man inte nått det här resultatet utan den effektiviseringar som gjorts under det här och förra året.

Dessutom börjar man se att intresset för att hyra lägenheter hos Byggebo också har ökat.

– Det är en fingervisning att vi är på väg mot rätt håll, men det hårda arbetet är inte över, vi kommer fortsätta med ständiga förbättringar och kvalitetsfrågor i fokus, säger Benoni Ingelsjö som betonar att den kommande nyemission som kommunfullmäktige beslutat om inte är medräknad i det här eftersom den ännu inte genomförts.

Och trots lite positivare tongångar ser det ändå fortsatt tufft ut.

– Det kommer och pågår en ränteuppgång, den slår ganska hårt. Så långsiktigt har vi fortsatt tufft läge med ökade räntekostnader och underhåll som vi behöver satsa på, säger Benoni Ingelsjö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".