fotboll

Guldfågeln landar i tid

Trots brist på byggnadsarbetare och att man tidigare låg efter schemat så kommer Kalmar FF:s nya fotbollsstadion Guldfågeln arena att bli färdig som planerat.

120 byggnadsarbetare är just nu mitt i byggandet av Guldfågeln arena. Kalmar FF:s projektledare Ronny Nilsson säger att allt går enligt planerna och att byggbolaget NCC har lyckats ta igen de två veckor som bygget tidigare låg efter. Därför kommer arenan stå färdig den 15 mars som beräknat.

Det enda som inte kommer att hinnas med är asfalteringen av de stora ytorna kring arenan. Detta kommer därför att göras efter säsongen 2011 eller i bästa fall under sommaruppehållet av Allsvenskan.

Det finns ett stort intresse för Guldfågeln arena i andra delar av Sverige. Representanter från tre klubbar och städer har varit i Kalmar för att få mer information om arenabygget. Hittills har Kalmar FF och NCC haft intresserade på plats från Växjö, Trelleborg och Djurgården. På alla dessa tre platser funderas över och planeras för nya arenor.

Enligt Ronny Nilsson skulle Guldfågeln arena kunna stå som modell för en större variant för Djurgårdens IF, fast då med en större publikkapacitet.

Vid dagens pressvisning av arenan kunde Kalmar FF också berätta att det finns förslag på att i vissa av utrymmena kommer kalmarförfattaren Bengt "Cidden" Anderssons dikter från boken "Hela bollen ska ligga still" pryda väggarna.

Guldfågeln arena kostar 250 miljoner kronor att bygga och kommer att rymma 12 000 åskådare.