Borgholm

M-politiker på SD-plats

Moderatpoltikern Erik Arvidsson, som petats från moderaternas lista i Borgholm, blir istället Sverigedemokraternas representant i fullmäktige. Det trots att han inte håller med om SD:s politik.

I Borgholms kommun fanns det ingen SD-lista och när någon hade skrivit Erik Arvidssons namn på en SD-valsedel blev han plötsligt deras representant efter att lotten avgjort.

Men Erik Arvidsson är emot Sverigedemokraterna och han säger att han kommer driva sin egen politik i kommunfullmäktige.

På internet kan man hitta klipp på politikern Erik Arvidsson utklädd till sångerskan Katy Perry där han sjunger "I kissed a girl and I liked it". Och för ungefär ett år sedan rörde han, som fullmäktigeledamot för Moderaterna, upp känslorna i Borgholms kommun när han dansade på ett liknande sätt, samtidigt som han piskade sig själv med ett ridspö och sjöng låten "Hit me with your rythm stick".

Den videon har han nu tagit bort från internet men det var troligen uppståndelsen kring den som gjorde att han nu inte fick en plats på Moderaternas valsedel inför årets val. Erik Arvidsson tror knappast att hans drag queen-insats på nätet är mer populär hos SD.

– Jag gör ju det här för att blockera SD och se till att de inte får något inflytande i kommunpolitiken och är det då en person som är precis tvärt emot dem så är det ju extra roligt, säger Erik Arvidsson.

I årets val hade Erik Arvidsson alltså inte väntat sig att få någon plats i fullmäktige. Men när någon nu skrev hans namn på en SD-valsedel och lotten sen gjorde honom till partiets representant, har han valt att fortsätta med politiken och även om han vill föra en borgerlig politik kan han tänka sig att göra upp med alla partier.

Claus Zaar är samordnare för Sverigedemokraterna på Öland. Han kommer nu ta kontakt med Erik Arvidsson och informera honom om Sverigedemokraternas politik.

Han tror att Erik Arvidsson ändå kan hålla med om en del av politiken, och han tycker inte att Erik Arvidssons drag queen-dans på internet är särskilt problematisk för partiet.

– I en demokrati har man ju rätt att göra som man vill, men han behöver ju inte komma till fullmäktige så, det hoppas jag att han inte gör, säger Claus Zaar.