Vimmerby

Glennfalk nominerad till kommunalråd

Som väntat har nu en enig moderatgrupp i Vimmerby nominerat sitt nya stjärnskott Micael Glennfalk till kommunalråd. Förhandlingar ska nu ske med Allianspartierna, men det mesta talar för att man enas om Glennfalk.

Formellt sker kommunalrådsvalet om en månad och Micael Glennfalk, som fick många kryss i valet, är beredd att ta över.

- Det som är oroande är att i princip alla siffror pekar neråt för Vimmerby. Allt ifrån sökande till gymnasieskolor till näringslivsenkäter till befolkningsutveckling och arbetslöshet, men de allra flesta går att rätta till, tror Micael Glennfalk.

Det låter som att du ska få Vimmerby på fötter igen.

- Det här är ett teamwork och vi ska nu den närmaste tiden plocka ihop ett bra lag till den här spelplanen, säger Glennfalk.

Om du nu blir kommunalråd, är det så då att Vimmerby får en gammal kommunist som kommunalråd?

- Jag har aldrig varit kommunist, men däremot har jag varit vänsterröstare i ungdomen. Jag har aldrig varit politiskt engagerad i ett parti, däremot har jag varit allmänpolitiskt intresserad ända sen ungdomsåren. På 60- och 70-talet var det mycket vänsterpolitik. Och jag känner fortfarande så här när jag står här som ny moderat, att har man inte varit på barrikaderna, brukar man säga, så har man inte gjort sitt hjärta tillräckligt stort.