Speedway

Andreas Jonsson vann men förlorade GP-plats

Andreas Jonsson avslutade GP-säsongen på bästa sätt och vann den avslutande deltävingen i Bydgoszcz men missade ändå att säkra en plats i nästa års GP-serie med en futtig poängs marginal.

Tomasz Gollob hade redan före sista deltävlingen säkrat sitt första VM-guld och Jarek Hampel blir silvermedaljör trots bara 6 poäng i grundtävlingen men Jason Crump körde också bara in 6 poäng och får nöja sig med bronset i år.

Andreas Jonsson avslutade säsongen på bästa vis med seger men nådde ändå inte ifatt Chris Holder i totalsammandraget utan slutade nia och får förlita sig till att arrangörerna ger honom ett permanent wildcard för 2011.

Nicki Pedersen vann grundtävlingen men åkte ut i semifinal och i finalen var Chris Harris snabbast från start men Andreas passerade och vann sin femte GP-final i karriären.  I finalen vann han före Chris Harris och Janusz Kolodziej medan Rune Holta blev fyra.

Fredrik Lindgren som redan säkrat sin GP-plats via kval nådde semifinal i Bydgoszcz men missade finalen och slutade på elfte plats i årets GP-serie.

Magnus Zetterström avslutade sin första GP-säsong med 7 poäng och blev 13.e förare till slut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.