Ishockey

Nybroseger mot Karlskrona

Nybro tog viktiga poäng i toppmatchen mot Karlskrona samtidigt som Västervik föll mot Pantern.

Det var dags för ett riktigt toppmöte i Victoriahallen under söndagen, både enligt experternas tips på förhand och i verklighetens tabelläge.

Av de två berörda lagen Nybro och Karlskrona så är det framförallt bortalaget från Blekinge som motsvarat de högt ställda förväntningarna.

Efter förlust på straffar i premiären så har man radat upp sex raka segrar och ledde inför matchen serien på 19 poäng av 21 möjliga.

Sex poäng bakom på en tredjeplats återfanns inför matchen hemmalaget Nybro som trots topplaceringen i tabellen visat en något ojämn form.

Första perioden startade med två väldigt aggressiva lag som direkt ville visa maktövertag genom att åka mycket skridskor och tacklas både hårt och frekvent.

Lika frekvent var det inte med målchanser med efter 7.16 spelat i den första perioden avancerade Karlskronas Emil Larsson in över offensiv blålinje och stänkte upp ett slagskott i krysset som betydde bortaledning med 0-1.

Efter detta matchens första mål så lugnade spelet ned sig lite och det blev en mer avvaktande matchbild som kontrollerades av bortalaget Karlskrona.

Detta var något som man även trodde skulle fortlöpa då Nybros Jarno Honkonen tvingades lyda domaren och sätta sig i utvisningsbåset. Dock blev inte så fallet utan istället var det Nybros William Qvist som fylld av självförtroende slet åt sig pucken och efter en riktig soloprestation satte 1-1 12.58 in i den första akten.

Kvitteringsmålet för hemmalaget kom alltså i numerärt underläge. Efter detta 1-1mål återgick spelet lite mer åt det aggressiva kampbetonade hållet och fortlöpte även så den första perioden ut där varken några större målchanser eller framförallt då ytterligare mål skapades.

Den andra perioden präglades väldigt mycket av utvisningar, främst var det hemmalagets som fick spela mycket i den mindre trivsamma spelformen 4-5.

Inget av lagen var dock förmögna att utnyttja något av sina powerplay utan den andra perioden fortlöpte i ett ganska högt tempo med böljande spel från båda sidor men dock mållöst så ställningen var alltså efter två spelade perioder 1-1.

Tredje perioden började sedan i samma kampbetonade anda med väldigt glest mellan målchanserna.

Många anade nog att en förlängning lurade runt hörnet efter den tredje perioden men så blixtrade hemmalaget till och gjorde både 2-1 och 3-1 inom loppet av 40 sekunder.

Först var det Jarno Honkonen som överlistade sin finländske landsman i Karlskrona-målet och sedan direkt därpå utökade Johnny Ågren sitt hemmalags ledning till 3-1.

Efter dessa två mål var serieledande Karlskrona givetvis piskade att satsa allt framåt vilket innebar stora chanser åt båda håll men trots detta inga ytterligare mål förrän Karlskronas målbur stod tom och Johhny Ågren kunde fördubbla kvällens målskörd och fastställa slutresultatet.

Toppmötet i Victoriahallen slutar med hemmavinst 4-1.

Mål:
1-1: William Qvist
2-1: Jarno Honkonen
3-1: Johnny Ågren
4-1: Johnny Ågren

Västervik förlorade hemma mot Pantern med 1-2. Alla mål kom i den andra perioden och förlusten innebär att Västervik fortsätter att ligga i botten av tabellen.

Mål:
1-1: Chris Davis

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".