1 Maj tal mot jobben som försvinner

Talarna i Västervik och Kalmar, riksdagsledamoten Ann-Marie Fagerström och näringlivsminister Leif Pagrotsky talade om att Electrolux och Bombardier nu måste ta sitt ansvar när de lägger ner sina fabriker på de respektive orterna.

Vänsterpartiet som hade sitt länsgemensamma tåg i Västervik förde genom oppositionslandstingsrådet Jonny Pettersson fram budskapet att länsborna inte kan vänta på att någon, tillexempel staten ska göra nåt åt de förlorade jobben, vi måste själva vara beredda att satsa.

Socialdemokratiska oppositionslandstingsrådet Ulf Nilsson som första maj talade i Överum, gav besked i sitt tal att han vill se ett storlandsting i framtiden. I talet sa han att tidpunktem för att bilda storlandsting med grannlänen vore lämpligt år 2010. Med det menar han Småland och Blekinge.

Skälen är att den medicinska utvecklingen går framåt och då måste man ha samordning och dela på kostnaderna. Dessutom ökar rörligheten hela tiden, menar Ulf Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista