Montage. Foto: Simon Leijnse/Sveriges Radio/Fredrik Sandberg/Scanpix
Vimmerby

Åbro fick AIK-spelare avstängd

Åbro bryggerier i Vimmerby hotade att hoppa av som AIK:s huvudsponsor om inte den spelare som misstänkts för våldtäkt stängdes av. Nu har AIK hörsammat kravet från Åbro. 

Åbro bryggerier i Vimmerby som är en av huvudsponsorerna till den allsvenska fotbollsklubben AIK framförde sina krav igår till AIK. Idag tog klubbens styrelse ett beslut att stänga av spelaren tillsvidare.

Henrik Dunge VD på Åbro bryggeri, som sponsrat AIK sedan 1993, säger till Sveriges Radio Kalmar att man framförde kravet igår att spelaren skulle stängas av och när klubben nu har stängt av spelaren så fortsätter man förhandla om ett nytt sponsoravtal och innan det är klart vill han inte uttala sig mer i ärendet. 

Ytterligare krav på AIK kring spelaren har även kommit från en annan huvudsponsor Peab, som kräver inte bara avstängning utan även att spelaren ska helt bort från föreningen oavsett om han frias från våldtäktsanklagelserna eller inte. Peab säger till Aftonbladet att eftersom spelaren även tidigare varit inblandad i flera brott bland annat misshandelsfall och därmed skadat klubben och sponsorerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".