Öland

Kommunerna beredda att ta över

De båda Ölandskommunerna Borgholm och Mörbylånga har nu börjat förberedelserna för att kunna ta över turistverksamheten på Öland. 

Detta efter turistbolaget Ötabs konkurs i veckan. Det står klart efter ett möte igår kväll med konkursförvaltaren.

- Vi har tagit till sig de problem som uppstått och har ju dragit igång den interna diskussionen i kommunerna om det som i det korta perspektivet som ska lösas, säger Kent Ingvarsson.

Det är frågan om att hitta en tillfällig lösning för att kunna börja förberedelserna inför turistsommaren 2011 säger Mörbylångas kommunalråd Kent Ingvarsson som träffade konkursförvaltaren Ingemar Jonsson på torsdagskvällen.

Det finns idag inga speciella pengar avsatta till att driva turistverksamheten efter att konkursförvaltaren lämnat säger Kent Ingvarsson men planerade aktivieter och mässor kommer att genomföras.

Det är redan förankrat att Öland kommer synas på Turistmässan i Göteborg och Det Goda Köket i Stockholm enligt Ingvarsson.

På mötet framgick också att konkursförvaltaren idag fredag kommer träffa intressenter som vill köpa delar av konkursboet. Frågan är bara vad.

- Vi hade inte riktigt klart för oss vad de ville köpa, säger Kent Ingvarsson.

Vad som kan vara aktuellt och som har ett värde i Ötab och som framtida intresenter skulle kunna vara intresserade av är webportalen och bokningssystem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".