EKONOMI

Ny i ledningen för New Wave Group

New Wave Group som äger Orrefors Kosta Boda stärker sin närvaro i Kina och tillför ny kompetens kring klädinköp.

De har utsätt Magnus Claesson till VP China med placering i Shanghai. Magnus som har stor erfarenhet av profilkläder kommer ansvara för koncernens inköpsverksamhet i Kina och ingå i koncernledningen.

- Vi är väldigt nöjda med rekryteringen av Magnus, som med sin omfattande erfarenhet och kompetens kommer att tillföra New Wave Group värdefulla  kunskaper inom många områden. Han har alla förutsättningar att framgångsrikt effektivisera och förbättra inköpen i Kina, som är vårt viktigaste inköpsland. Därtill har Magnus de ledaregenskaper som krävs och som även passar koncernen, säger Torsten Jansson, VD och koncernchef i New Wave Group.

- Jag ser verkligen fram emot utmaningen att leda och utveckla New Wave Group's inköpsverksamhet i Kina. Jag tror min gedigna erfarenhet inom profil kommer att bli till stor nytta för koncernen på ett flertal områden." säger Magnus Claesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista