Fotboll

Bildspel: 90 minuter kvar för Fredriksskans

Efter över 90 år som Kalmars ledande idrottsplats återstår bara 180 minuters spel innan anrika Fredrikskans upphör som allsvensk arena.

Den sista oktober spelas allra sista matchen.

Fredriksskans idrottsplats började byggas  1918 och nu drygt 90 år senare har den gjort sitt.

Två allsvenska matcher återstår att spela mot Mjällby och Häcken innan Kalmar FF lämnar Fredriksskans för den nya arenan som byggs väster om centrala Kalmar.

Fredriksskans har byggts om flera gånger och har bland annat fått nya stora läktare på långsidorna. Läget nära havet har gjort att den klassats som en av Sveriges vackraste idrottsplatser men efterhand som Kalmar FF nått stora framgångar har kraven på anläggningen ökat.

I samband med att Kalmar FF kvalificerat sig för spel mot internationellt motstånd har inte Fredriksskans status räckt utan matcher har fått spelas på bortaplan. A-planen har saknat uppvärmning och under flera vårar har det varit mycket svårt att få planen spelklar i tid till seriestart.

Även om Kalmar FF nu lämnar Fredriksskans är det tänkt att Kalmar AIK skall spela vidare i anläggningen som också skall rymma skolidrott och friidrott. På området har även roddklubben sina lokaler.

Det stora markområdet som finns runt A-planen och som idag rymmer träningsplaner är tänkta för bostäder i framtiden men vad som skall hända med läktare för 9000 åskådare och andra utrymmen är oklart.

Vilket är ditt minne?

Ring och spela in ditt minne: 0480-44 99 79

Janne Rindstig

Janne Rindstig. Foto: Simon Leijnse/SR

Reporter
jan.rindstig@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista