Ricardo Santos deppar efter cupförlusten. Foto:Sören Andersson Scanpix
Hammarby - KFF 6-5

Farväl till spel ute i Europa

Nanne Bergstrand efter förlusten mot Hammarby
1:37 min

Efter maximal dramatik blev Kalmar FF utslagna ur svenska cupen av Hammarby men det krävdes 12 straffar för att skilja lagen åt. Matchen slutade 2-2 under ordinarie matchtid efter stark vändning av KFF under slutkvarten.

Cupsemifinalen mellan Hammarby och Kalmar blev en nagelbitare som höll på i nästan tre timmar innan Hammarby stod som segrare på extrastraffar.

Kalmar FF dominerade stundtals kraftigt i första halvlek och radade upp hörnor men det var Hammarby som var giftigast i sina kontringar och gjorde två mål på nick innan pausvilan.

Ett tappert kämpande Hammarby dödade effektivt tiden i andra halvleks inledning men med en kvart kvar kunde Sobralense göra det viktiga målet till 2-1 .

Kalmars jakt på kvittering gav resultat med sju minuter kvar av ordinarie matchtid då Erik Israelsson åter visade prov på sin nickförmåga genom att trycka in 2-2 och ordna förlängning.

Förlängningskvartarna blev avvaktande men straffläggnngen hade allt.

Båda lagen började med att missa sina första starffar där Henrik Rydström sköt i insidan av stolpen och ut.

Hammarby tog en tvåmålsledning efter att Douglas sköt högt över men Sacramento tände nytt hopp och Sobralense tillsammans med Stefan Ålander ordnade genom mål förlängning även i straffläggningen.

I den första extra straffomgången gjorde Christer Gustafsson mål för hemmalaget medan Paulus Arajuuri missade och matchen var över.

För Kalmars del var det här med största säkerhet sista chansen att nå ut i Europa 2011 och KFF får ladda om för tidernas sista allsvenska match på Fredrisksskans på söndag mot Häcken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".