SPEEDWAY

Startsjuan klar för Dackarna

Dackarna har fått klart med ytterligare två förare inför nästa säsong och har ordinarie startuppställning klar.

Det är klart att trotjänaren Hans Andersen bestämt sig för att köra för Målillalaget även nästa år vilket blir hans 13:e säsong i klubben.

Dessutom är 21-årige Robin Aspegren klar för Dackarna. Han var med och körde hem SM-guldet till Vetlanda i år.

Dackarna som i år föll i semifinalen har därmed sex förare klara till nästa säsongs startuppställning, den uppställningen räknar klubben med att komplettera med en egen junior.

- Vi kommer inte värva någon ny juniorförare utan litar till våra egna unga förare säger ledaren Jörgen Kling till Sveriges Radio Kalmar. Klart är att Ludvig Lindgren lämnar Dackarna för att lagsnittet blir för högt med honom i laget.

- Vi hade gärna haft "Ludde" kvar säger Jörgen Kling men hans snitt är för högt och då skulle han riskera att bara vara reserv vid sidan av vilket inte skulle gynna någon men kommer säkert hitta en annan klubb.

Klart är också att Peter Karlsson gjort sitt i Dackarna. Han har skrivit på för Örnarna och får då enligt reglerna inte köra som gästförare heller i Dackarna som han tillhört i år men är fri att gästframträda i någon annan elitserieklubb.

Hur det blir med Nicolai Klindt som varut utlånad till Västervik och med Grzegorz Zengota och Rory Schlein är oklart i nuläget.

- Vi har flera förare som vill hit men vi kommer i första hand satsa på de sex förare vi har skrivit kontrakt med plus en egen junior säger Jörgen Kling.  Vi kommer fokusera på att göra truppen komplett och sedan skriva avtal med gästförare.