Omsorgschef tar kritik på allvar

Nybro kommun ser allvarligt på den kraftiga kritik man fått från Länsstyrelsen när det gäller äldreomsorgen i kommunen, det säger omsorgschefen Hans-Gunnar Hovbäck till P4 Kalmar.
Enligt Länsstyrelsen brister Nybro kommun i dokumentation och information till de äldre och deras anhöriga och Länsstyrelsen är också kritisk mot hur kommunen bemöter äldre och anhöriga och tar tillvara deras åsikter. I vissa fall handlar det om ren nonchalans enligt Länsstyrelsen.

Hans Gunnar Hovbäck säger till P4 Kalmar att omsorgsnämnden nu jobbar med att ta fram en gemensam värdegrund för omsorgen som ska ge alla, från ledning till anställda, en gemensam syn på arbetet.
Hans säger också att det är viktigt att diskutera frågor som att öka tillgänglighet i omsorgen, att vara noga i dokumentationen, att ge tydligare information till vårdtagarna och att bli mer lyhörda inför vårdtagarnas behov och vilja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".