Speedway

Kaos kring elitserieplatser

Lagom när elitserieklubbarna i speedway trodde att förutsättningarna var klara för nästa säsong kan det i stället bli stora förändringar och serien utökas från åtta till nio lag. Enligt SVT kommer Hammarby som vann allsvenskan trots allt få vara med i elitserien 2011.

Det var nio klubbar lag som blev åtta och nu kan det bli nio igen som får köra i elitserien i speedway 2011.

Turerna inför speedwaysäsongen 2011 blir fler och fler och irritationen växer bland klubabrna som fortfarande i början av november inte vet vad som gäller.

När de flesta klubbar nu börjar bli klara med sina förartrupper så kan förutsättningarna komma att ändras igen.

Enligt SVT kommer också Hammarby att erbjudas en plats i elitserien som då utökas från åtta till nio lag nästa år.

På  måndag ska motorcykelförbudnet SVEMO ha styrelsemöte och avgöra frågan om antalet lag.

Hammarby har hela tiden hävdat att de har rätt till en elitserieplats som vinnare av allsvenskan men SVEMO har haft en annan åsikt.

Så sent som i slutet av september tog SVEMO:s speedwaysektion beslut om att det skall var 8 lag i elitserien 2010. Nu kan det beslutet komma rivas upp vilket skapat oreda bland inblandade klubbar.

-– Vi avvaktar SVEMO nästa beslut så länge, säger Dackarnas klubbchef Jörgen Kling till Sveriges Radio Kalmar.

-– Just nu hänger mycket i luften , vi vet inte hur många lag som kommer att vara med , hur många matcher det blir eller hur slutspelet skall gå till.

– Udda antal lag är inte bra för sporten säger Jörgen Kling.

Osäkerheten ställer inte bara till problem kring planeringen i och kring laget utan också i arbetet med sponsorer som inte vet vad hur säsongen kommer att se ut.