Skyways minskar inte flygtrafiken i Kalmar

Flygbolaget Skyways har inga planer på att minska flygtrafiken i Kalmar eller någon annan flygplats framöver. Koncernchef Jan Palmér säger till p4 Kalmar att det stora varslet av piloter beror på förändringar som redan är gjorda.

Framförallt handlar det om att man i höstas började avveckla flygtrafiken till Manchester och Dublin.  Nu har Skyways bestämt sig för att hyra ut två av flygplanen de använt sig av till USA och därför minskar man på personalen. Nästan en femtedel av piloterna, 58 stycken, har varslats om uppsägning, varav 18 varslades redan i höstas. Jan Palmér räknar med att också behöva säga upp kabinpersonal när piloternas varsel träder i kraft. Men Jan Palmér utesluter inte att Skyways kan behöva anställa personal igen.

- Marknaden har sen 2001 fallit hela tiden. Ända fram till nu. Just nu så börjar faktiskt marknaden återhämta sig. Passagerarvolymen är bättre nu i maj än maj förra året. Förhoppningsvis kan vi återanställa folk om marknaden fortsätter uppåt.

Skyways trafikerar 18 inrikes- och 9 utrikeslinjer. Flygbolaget har 750 anställda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista