Kalmar län

511 hushåll strömlösa

Under det senaste dygnet har antalet strömlösa hushåll pendlat upp och ner. Nu på förmiddagen är 511 hushåll utan el i länet.

I Borgholms kommun så är nästan 300 hushåll utan el, även i Västervik är det drygt 150 hushåll som är strömlösa. Men även i Hultsfred, Högsby, Vimmerby och Oskarshamn är det hushåll utan el.

De största problemen i början av tisdagskvällen fanns i Västerviks kommun. Där var över tusen hushåll utan ström, utspridda runt Gudingen och i ett område nordost om Blankaholm.

I Oskarshamns kommun fanns också strömlösa bostäder. Ironiskt nog låg de i närheten av kärnkraftverket på Simpevarpshalvön, runt byarna Kråkemåla, Gässhult och Ekerum.

Enligt Eons presstjänst har strömavbrotten blivit lättare att åtgärda efter det att stora delar av det kraftigaste ledningsnätet har grävts ner. Enligt Eon låg snittiden på omkring två till tre timmar innan de flesta strömavbrott var lösta under tisdagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".