Kalmar län

Bussar försenas av väderleken

Väderläget orsakar förseningar i kollektivtrafiken, men har fram till lunch inte orsakat några inställda turer, rapporterar KLT.

Förseningarna är upp till 20 minuter långa och KLT:s trafikledning uppmanar resenärer att ta en tidigare buss eller tåg om man har en viktig tid att passa.

Buss 500 mellan Karlskrona och Kalmar har drabbats av större förseningar. Där handlar det om upp till en timmes extra restid, eftersom stora översvämningar utanför Karlskrona har inneburit att trafiken leds om där.

Vid Ålems kyrkby, söder om Mönsterås, har översvämningar gjort att en busslinje fått dras om. Bussarna leds om via Solbergavägen och de resenärer som skulle klivit på vid Ålems kyrka får istället gå till hållplatsen Bagaregatan. Bussarna stannar heller inte vid hållplatsen Ristomta. Där hänvisas resenärerna istället till hållplatsen vid E22.

KLT:s kundtjänst:

Telefon 0491-76 12 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista