Förvånade åskådare i Oskarshamn. Foto:Janne Rindstig SR
IKO - Borås 1-3

Generöst IKO vek ner sig mot Borås

Lasse Ivarsson:”Vi såg ointresserade ut”
2:29 min

Efter derbyförlusten mot Växjö skulle det bli revanch för IK Oskarshamn hemma mot Borås men i stället blev det  en av höstens svagaste insatser och förlust med 1-3.

IK Oskarshamn har haft en hel vecka på sig att bearbeta den tunga förlusten i derbyt mot Växjö och kanske var det för lång tid för mötet med Borås blev höstens bottennapp i tre perioder.

Av revanchlusten syntes inte mycket utan hemmaspelet präglades i stället  av lågt tempo, dålig koncentration och rejäla bjudningar även om en viss uppryckning syntes i slutet av andra perioden.

I motsats till andra matcher under hösten kom inte hemmaspelet upp i normal klass i någon av perioderna.

-- Vi såg lite ointrsserade ut sa tränare Lasse Ivarsson efter matchen,

– Det var tre stycken riktigt slätstrukna peridoer idag. 

Matchens första mål gjordes när Oskarshamn var en spelare mer på banan och siste man tappade pucken till en förbluffad Erik Andersson som gjorde mål efter 8.26.

Det var bud på fler mål för gästerna i samma powerplay för Oskarshamn och hemmapubliken buade.

Andra målet gjorde unge John Klingberg från blå linjen med knappt fyra minuter kvar att spela av första perioden.

I kraft av tvåmålsledning spelade Borås klokt i andra perioden och tvingade hemmaspelarna till avslut från långa håll och soloprestationer. I slutet av perioden hemmalaget trycket och hade sin bästa del av matchen. Andreas Valdix tryckte in 1-2 med drygt två minuter kvar att spela. Det blev ändå inte paussiffror för Mattias Remstam fick åka sig fri från röda linjen och göra 1-3.

Med tvåmålsledning kontrollerade Borås matchen i sista perioden där hemmalaget fick chansen att spela 5-3 i drygt en minut utan att överlista Pontus Hansson i Borås mål. En möjlig slutforcering i slutet kom av sig med hemmautvisning med två minuter kvar att spela.

Till skillnad mot förlusten i derbyt mot Växjö får nu Oskarshamn bara ett drygt dygn på sig att ladda om till bortamötet med Mora på lördag.

Oskarshamn-Borås 1-3(0-2, 1-1, 0-0)

Första perioden: 0-1 (8.26) Erik Andersson spel fyra mot fem, 0-2 (16.13) John Klingberg (Alexander Bergström, William Wallén).

Andra perioden: 1-2 (17.57) Andreas Valdix (Simon Önerud, Martin Olsson), 1-3 (18.59) Mattias Remstam (Magnus Isaksson).

Skott: 27-28 (6-9, 10-5, 11-14).

Utv, Oskarshamn: 2x2. Borås: 5x2.

Domare: Niclas Johansson, Södertälje.

Publik: 2 030.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".