Västerviks trupp snart klar. Foto: Janne Rindstig SR
Speedway

Ulamek stjärna i klar Västervikstrio

Västervik speedway har gjort klart med ytterligare tre förare inför 2011. Sebastian Ulamek återvänder till klubben och danske Nicolai Kindt fortsätter ett år till medan australiensaren Travis McGowan kommer göra sin första säsong i Västervik. 

Västervik speedway har bara en plats kvar att fylla i åttamannatruppen efter att en trio nya och gamla förare presenterades på torsdagen.

Den mest rutinerade i trion är polske Sebastian Ulamek som återvänder till Västervik där han var med om att köra hem SM-guldet 2005. Sedan dess har han hunnit köra i andra svenska elitklubbar och senast i Valsarna.

Australiensaren Travis McGowan är också klar för Västervik 2011 och körde senast i Sverige för Rospiggarna under 2009.

Förhandingarna mellan Västervik och Dackarna om utbildningsbidrag för danske Nicolai Klindt är klara och han kommer därmed att stanna i Västervik efter att ha lånats från Dackarna under 2010. 

På minussidan för Västervik är det klart att Joonas Kylmäkorpi byter till Indianerna nästa år och att det ser mörkt ut i förhandlingarna med världsmästaren Tomasz Gollob som kostar för mycket pengar.

Västervik speedway 2011

Klara förare:
Chris Harris
Peter Ljung
Sebastian Ulamek
Rafal Okoniewski
Nicolai Klindt 
Tomasz Jedrzejak 
Denis Gizatullin 
Travis McGowan 

Gästförare
Pontus Aspgren 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".