Tommy Salo lämnar IKO. Arkivfoto: Gunnar Lundmark/Scanpix
Ishockey

Klart: Salo är till salu

IKO:s Mats Söder: "Vi är överens"
0:52 min

IK Oskarshamns och sportchefen Tommy Salos vägar skiljs åt. Efter ett telefonmöte idag är det klart att Oskarshamn inte försöker hindra flytten. 

Tommy Salo är mitt under säsongen på väg att byta klubb till Leksand om den nya klubben är beredd att betala.

–- Förutsättningen är att Leksand är beredda att betala för att kontraktet bryts två år i förtid, säger IK Oskarshamns ordförande Mats Söder till P4 Kalmar.

Klubbarna kommer att ha telefonmöte under dagen för att försöka komma överens.

--Jag har pratat med Tommy både igår och idag och vi är överens säger Mats Söder.

Efter höstens framgångar för IK Oskarshamn har Tommy Salo fått mycket beröm för sitt jobb som ny sportchef och tanken var att han skulle stanna i klubben i tre år. Att han nu verkar lämna Oskarshamn efter bara ett drygt halvår ställer förstås till problem.

– Tommy Salo var en vitkig del i vårt arbete med att under tre år bygga upp föreningen igen efter ett tungt 2010. Nu måste först sätta oss ner och suga på den här karamellen och sedan börja rekrytera en ny sportchef säger Mats Söder.

Uppståndelsen kring klubbytet har varit stor och Mats Söders telefon har gått varm.

– Jag hara pratat i telefon nästan konstant sedan det här blev känt säger Mats Söder som betonar att klubben och Tommy Salo skiljs åt som vänner och hans stora reklamskylt kommer att få hänga kvar i hallen.  

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".