Sara Ussing från Stockholm var med på tioårsjubilerande Dreamhack 2010 på fredagen i Jönköping. Foto: Mikael Fritzon/Scanpix
Kalmar/Jönköping

Universitetet raggar studenter på Dreamhack

"Det är viktigt att synas här"
1:16 min

Just nu pågår Dreamhack, världens största datorspelsfestival i Jönköping. Tio tusen festivalbesökare deltar och då passar Linnéuniversitetet på.

"Dreamhack är ett utmärkt tillfälle för marknadsföring"

– Det är ju precis den här målgruppen som vi vill komma åt som framtida studenter, säger läraren Magnus Wilhelmsson som står i en monter tillsammans med studerande och personal från både Växjö och Kalmar.

Huvudsyftet är att locka nya studenter till institutionen för datavetenskap, fysik och matematik.

– Vi har en stor 60 tums-tv som vi har ett tv-spel kopplat till med en ny typ av kontroller där man rör kroppen för att styra olika saker på skärmen och det är mycket populärt, säger han.

Magnus Wilhelmsson berättar också att de har fyra stycken datorer där vem som helst kan komma och sätta sig för att spela och prata, och så har de så klart information om universitetet.

Är festivalbesökarna mottagliga för information om universitetsutbildningar just nu?

– En del är det, men det är ganska få. De flesta är ju inte här för att de är intresserade av universitetsutbildningar – de är ju här för att spela, avslutar Magnus Wilhelmsson.

Malin Ulfhager
malin.ulfhager@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".