Kalmar län

Skatteverket frågar om lägenhetsnummer

Just nu skickar Skatteverket ut brev till tusentals personer som bor i lägenhet i Kalmar län. Skatteverket vill veta vilket lägenhetsnummer som personerna har för att kunna uppdatera sitt register.

Folkbokföringen ska kompletteras med lägenhetsnummer och adresserna för de som bor i lägenhet ändras. Därför skickar Skatteverket tusentals brev till personer i Kalmar län.

Bara till Kalmar har 16 000 brev skickats ut.

– Den här veckan skickar vi nästan 74 000 brev till personer som bor i lägenhet i Kronobergs och Kalmar län samt i Kungsbacka, säger Robin Mångs på Skatteverket i ett pressmeddelande.

Det är fastighetsägaren som har ansvar för att lägenheterna har numrerats och att informationen är väl synlig i huset. Ett tips är alltså att fråga sin hyresvärd eller bostadsrättsförening om du inte kan hitta numret vid dörren.

Att lägenhetsnummer ska föras in i Skatteverkets register har riksdagen bestämt.

-- De som får breven ska lämna sitt lägenhetsnummer till oss, via webben, knapptelefon eller genom att skicka tillbaka blanketten, säger Robin Mångs.

Så många får brev i Kalmar län

Borgholm 657

Emmaboda 954

Hultsfred 1 489

Högsby 336

Kalmar 16 260

Mönsterås 1 307

Mörbylånga 421

Nybro 3 210

Oskarshamn 5 487

Torsås 269

Vimmerby 2 153

Västervik 6 696

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".