Salo har fått sitt förstaval som center. Foto:Scanpix
Ishockey

Helt klart att Salo lämnar

Nu är det helt klart att Tommy Salo lämnar sin tjänst som sportchef i IK Oskarshamn för att istället gå till Leksand. Det skriver klubben i ett pressmeddelande vid lunchtid idag.

–- Förutsättningen är att Leksand är beredda att betala för att kontraktet bryts två år i förtid, sa IK Oskarshamns ordförande Mats Söder till P4 Kalmar i förra veckan.

Efter höstens framgångar för IK Oskarshamn har Tommy Salo fått mycket beröm för sitt jobb som ny sportchef och tanken var att han skulle stanna i klubben i tre år.

Uppståndelsen kring klubbytet har varit stor och Mats Söders telefon har gått varm.

– Jag hara pratat i telefon nästan konstant sedan det här blev känt, sa Mats Söder i förra veckan då han också betonade att klubben och Tommy Salo skiljs åt som vänner och hans stora reklamskylt kommer att få hänga kvar i hallen.

Temporärt tar a-lagstränarna Lars Ivarsson och Magnus Österby över Salos arbete. Under den här veckan kommer föreningen att besluta hur de ska arbeta i framtiden.

Läs också:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".