1 av 2
Både bilar och lastbilar har kanat av i snön och halkan. Foto: Hasse Carlsson/Sveriges Radio
2 av 2
Gamleby fick lite andrum under förmiddagen. Lyssnarfoto: Britt Strömbäck
Norra Kalmar län

Trafikkaoset fortsätter

Kim sitter fast med lastbilen: ”Det ser ju hopplöst ut det här”
1:59 min

Trafikförhållandena i den norra delen av länet, var extremt svåra även under tisdagen. Framförallt på E22 och riksvägarna 34, 37 och 40. Och nu uppmanar Västerviks kommun sina invånare att inte ge sig ut i trafiken i onödan.

Även lastbilar fortsätter att köra fast eller inte kunna ta sig upp i backar på flera håll i länet. När en dragits loss verkar nya fastna.

Under en stor del av natten var det totalstopp på E22:an i södergående i riktning vid Almvik söder om Gamleby. Först vid halv tiotiden var det framkomligt på vägen söderut igen. Men vid halv elvatiden kom nya rapporter om lastbilar som stod fast, den gången vid Blankaholm, och nya rapporter om fastkörda lastbilar som blockerar vägar fortsätter strömma in.

Det har även varit flera olyckor med personbilar, men ingen ska ha kommit allvarligt till skada vid någon av dem.

Fortsätter falla snö

Snön fortsätter också att falla ner över stora delar av länet och framförallt i norr vid kusten, som fått runt en meter snö de senaste dagarna.

Ett problem för Trafikverket och polisen var att man inte fick någon bärgningfirma att komma och bärga lastbilarna utanför Almvik under natten. Det beror på att bärgarna tidigare haft problem att få betalt när det gäller assistans åt utländska lastbilar. Men Trafikverket sa på tisdagsmorgonen att de får stå för kostnaden för bärgning tillsvidare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".