Speedway

Gollob lämnar Västervik

2:30 min

Bajen speedway vann dragkampen om världsmästaren i speedway, polacken Tomasz Gollob. Bajen och Gollob enades på tisdagen om ett kontrakt för säsongen 2011.

– Klart vi är mycket nöjda. Gollob var billigare än Nicki Pedersen och vi tror också att han kommer att skapa ett större intresse, säger Bajens ordförande Tommy Cederlund till TT.

Bajen speedway blev sista lag in i elitserien i speedway, sedan de fått rätt i sin kamp mot Svemo (Svenska Motorcykelförbundet). Trots det lyckades Stockholmsklubben locka årets världsmästare och på tisdagen enades Bajen och Gollob om ett kontrakt för säsongen 2011.

– Värvningen av Gollob är inget som äventyrar vår ekonomi. Vår förarbudget med honom i laget stannar strax under fyra miljoner och det är mindre än för de flesta andra klubbar, säger Tommy Cederlund.

Gollob kommer närmast från Västervik, där han kört sedan 2001. I ett pressmeddelande kommenterar han övergången själv.

– Oftast när jag bytt klubb så har det varit till en hungrig klubb som nyligen kommit upp i den högsta serien. Jag har hört mycket bra om Hammarby. Jag hoppas fansen kommer att heja fram mig och laget till minst slutspel.

Gollob blir givetvis den stora stjärnan i Bajen kommande säsong. Men trots hans påskrift väljer Cederlund att hålla en låg sportslig profil.

– Vi vill undvika nedflyttning, allt annat får vi se som bonus. Samtidigt finns väldigt stor potential i de förare vi värvat. Om det skulle lyckas för alla kommer det att kunna bli riktigt roligt, säger han till TT.

Cederlund berättar också att Bajen kommer att rusta upp sin hemmabana Gubbängen i södra Stockholm och jobba mycket mer med marknadsföring än klubben gjort tidigare.

– Det känns tungt för oss säger Västerviks ordförande Seimour Östervall till Sveriges Radio Kalmar.

– Vi hade hoppats att han skulle stanna men måste i första hand se till klubbens ekonomi. Han begärde alldeles för mycket pengar för vår förening säger Seimour Östervall.

--Vi får hoppas hela laget höjer sig vilket är ett måste om vi skall hänga kvar för två lag åker ur 2011.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista