1 av 3
En av många bilar som kört fast i trakten av Västervik. Foto: Lennart Ackling/Sveriges Radio
2 av 3
Lastbil som kört fast. Foto: Lennart Ackling/Sveriges Radio
3 av 3
Omar Ljungberg: Foto: Lennart Ackling/Sveriges Radio
västervik

Bättre vägar men fullt upp för bärgarna

1:10 min

I Västerviks kommun är det idag betydligt bättre än i går när det gäller framkomligheten. Vägarna är i stort skottade, samtidigt som det förstås är väldigt mycket snö längs vägarna, vilket innebär att man haft mycket att göra på bärningsfirmorna också idag.

Omar Ljungberg jobbar på Assistancekåren i Ankarsrum där man fått hjälpa många personbilar under morgonen och förmiddagen.

– Det är många som sitter fast i snön fortfarande, det är lätt att fastna.

Idag måste alla ha vinterdäck, år det så?

– Jag har inte sett någon som inte haft det.

Under flera dygn i sträck har bärgarna i västervikstrakten jobbat i stort sett dygnet runt, men bara några korta sovpauser.

Och för att hinna med har man också tagit hjälp av bärgare från mindre hårt drabbade områden som kommit till undsättning, framför allt för att hjälpa till med bärgningen av tunga fordon.

– Det här är det nog det mesta vi haft någon gång, säger Omar Ljungberg.

Och även om vädret bättrat sig så har fortfarande många lastbilar det besvärligt och kör fast.

 – Många framför allt utländska bilar har väldigt dåliga däck, sen är det trailerekipagen, där det är svårt att få vikt över drivhjulen, därför står de och slirar lite här och där.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista