Trafiken kom igång sen släpet kopplats loss. Foto Hasse Carlsson SR
Rv 25

Stopp i trafiken vid bärgning

Trafiken flyter sen 16.15-tiden igen på riksväg 25 väster om Trekanten efter stora problem under eftermiddagens olycka då ett lastbilssläpp hamnade i diket. Också på de omledningsvägar som först användes blev det stopp då det var för smala.

Det var vid 13.15-tiden idag som en lastbil med släp for i diket på riksväg 25 strax väster om Trekanten mellan Nybro och Kalmar. Det var totalstopp på vägen i riktning Kalmar under en knapp halvtimma och polis dirigerade om trafiken förbi St Sigfrid.

Vid 13.45-tiden kunde trafikanter återigen färdas på riksväg 25 sedan släpet kopplats loss från lastbilen, men en timme senare stängdes vägen återigen av då släpet skulle bärgas, ett arbete som uppskattades ta åtminstone en timma.

Trafiken leddes under tiden om förbi St Sigfrid, men det visade sig inte vara en bra väg, då den var för smal när andra lastbilar skulle mötas, och bilister som upptäckte problemen vände istället tillbaka.

Mellan 15.15 och 16.15 var det stopp i båda riktningar förbi olycksplatsen och rekomendationen från SR:s trafikradio var att ta vägen från Nybro via Kristvllabrunn och ut vid Trekanten för de som reser österut, och motsatt väg för trafikanter västerut.

Vid 16.15 släpptes återigen trafiken på sen bärgningen avslutats.

Rapporter om avåkningar kom efter 16-tiden också från andra vägar kring Kalmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".