Stig Pettersson med ett rejält lass snö på spaden. Foto: Erika Norberg/Sveriges Radio
Oskarshamn

De kan hjälpa dig skotta snö

Stig Pettersson: ”Det är bra motion”
1:38 min

Socialförvaltningen i Oskarshamn har upprättat en lista med namn på företag och privatpersoner som erbjuder sig att hjälpa pensionärer med snöskottning.

Snö som vräker ner hindrar inte Stig Pettersson från att skotta på en garageuppfart i ett villaområde i Påskallavik.

Snödrivorna som plogbilen har dragit upp ska bort och snön ska hållas undan ner till garageportarna, om han ger upp idag blir det ju bara mer till nästa gång han kommer hit.

– Folk som behöver hjälp kan ju inte vänta på att snön ska upphöra, säger Stig, som är en av de privatpersoner som står med på listan över de som erbjuder snöskottning i Oskarshamns kommun.

Det är socialförvaltningen som har upprättat listan efter uppdrag av socialnämnden. Några är privatpersoner, men det finns till exempel en flyttfirma man kan ringa om man vill och kontakter inom LRF.

Stig Pettersson är helt enkelt en pensionär med tid och ork som gärna hjälper till, även om han tar en liten slant för besväret:

– Förra året var det väldigt mycket att göra, då var det ju massor med snö.

Tröttnar du aldrig på att skotta då?

– Ja, det är väl inte världens största nöje men det är en bra motion.

På Oskarshamns kommuns webbplats hittar du listan över personer och företag som erbjuder hjälp med snöskottning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".