Cajsa-Stina Åkerström. Arkivfoto: Jack Mikrut/Scanpix
kalmar

Cajsa-Stina är Vintervärd

Sångerskan Cajsa-Stina Åkerström är en av nio vintervärdar i P1-programmet Vinter. Ett program som sänds för tredje året och vars upplägg är exakt som Sommar, fast på vinterhalvåret.

Cajsa-Stina Åkerström, som nu ska debutera som Vintervärd, är älskad av många för sin musik och för sin omisskännliga röst. Hon debuterade i år som författare med biografin Du och jag, farsan om relationen till sin far, vissångaren Fred Åkerström.

– Jag kommer att tangera ämnen som anknyter till vår mörkaste tid på året – midvintern: julminnen, gamla och moderna myter, ljusets betydelse samt vår tids brist på mystik och rädsla för allvar, säger Cajsa-Stina Åkerström om sitt program.

Första programmet i serien sänds på juldagen och Cajsa-Stinas program sänds annandag jul. Bland de övriga nio finns namn som journalisten K-G Bergström, författaren Patricia Tudor-Sandahl och förbundskaptenen i handboll Staffan Olsson.

Programmet med Cajsa-Stina Åkerström produceras av Sveriges Radio Kalmars Sven Ekberg.

Fakta om Cajsa-Stina

Titel: sångerska, låtskrivare, författare och arkeolog
Ålder: 43 år
Född i Stockholm, bosatt i Halltorp utanför Kalmar
Tidigare Sommarvärd i P1 1999

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".