Oskarshamn

Oskarshamn intressant för reaktorbygge

Kärnkraftsjätten Hitatchi är intresserade av att etablera tillverkning av kärnkraftsreaktorer i Europa. Och bland de intressanta orter som företaget tittar på för en etablering finns Oskarshamn, men allt är i ett mycket tidigt stadium och det finns fler intressanta platser i Europa.

GE Hitatchi Nuclear Energy som är en jätte inom kärnkraftsbranchen söker nu en plats i europa för att lägga sin tillverkning av nya reaktorer på. Reaktorer som sedan ska exporteras över kontinenten som återigen öppnat upp för ny kärnkraft, skriver Östran/Nyheterna.

Bland annat är det från och med imorgon okej att i sverige byta ut gamla reaktorer mot helt nya, enligt ett riksdagsbeslut i somras.

Och europachefen säger till Östran/Nyheterna att Oskarshamn är intressant som etableringsort. Något som isådana fall skulle kunna innebära tusentals arbetstillfällen.

Men allt är i ett mycket tidigt stadium. Företaget vill inte säga vilka andra platser som kan vara aktuella och inte heller när beslutet tas om en etablering är klart.