Trappuppgången där 19-åringen hittades mördad. Foto: Peder Broberg/Sveriges Radio
Kalmar

Mordoffret kommer från Kalmar kommun

1:36 min

Mordoffret på Saltö utanför Karlskrona är en 19-årig man från Kalmar kommun. Han var elev på en gymnasieskola i Karlskrona.

Den misstänkte mördaren och 19-åringen bodde vägg i vägg i fastigheten på Saltö där mordet skedde natten till tisdag.

Offret och den misstänkte mördaren började bråka med varandra. Enligt polisen var det ett hastigt händelseförlopp som var över på mindre än fem minuter.

Greps på avspärrat campusområde

Den 39-årige mannen som är misstänkt för mordet greps på Blekinge Tekniska Högskolas campusområde, efter att han hotat att ta sitt eget liv. När han greps var han beväpnad med kniv.

Efter två timmars avspärrningar vid BTH släpptes studenter och anställda till slut in. Många fick en chockartad start på dagen.

– Jag känner mig lite omskakad, säger Ted Andersson.

Ted Andersson städar på högskolan och fick höra rykten om en knivman samtidigt som han såg blåljus utanför högskolan.

– Jag kröp ner till vaktmästeriet och tänkte "herregud vad har hänt"?. Då fick jag höra att det hade varit mord ute på Saltö och det hade koppling hit. Man känner sig lite omskakad.

Anna Eriksson studerar på högskolan och fick vänta utanför avspärrningarna under någon timme.

– Det känns skrämmande men ändå tryggt eftersom polisen kom så snabbt, säger Anna Eriksson.

Strax efter klockan åtta på tisdagsmorgonen gick larmet. Mannen som var timanställd på skolan hade då barrikaderat sig i ett rum i högskolans lokaler. Enligt polisen hade han två knivar som han hotade att ta sitt eget eller någon annans liv med.

Förhandlare tillkallades, men de återkallas efter att en av polispatrullerna lyckats övertala mannen att bli omhändertagen.

Efter två timmar hävdes avspärrningen och anställda och studenter kunde gå in igen.

Erkänner att han dödat 19-åringen

Den gripne 39-åringen har erkänt dådet på den 19-årige mannen från Kalmar kommun. 

– Han har bekräftat att han varit i bråk med den avlidne och även bekräftat att han dödat honom, säger 39-åringens försvarare, advokat Christer Holmqvist.

Det var vid 01.40-tiden på tisdagsmorgonen som polisen larmades om ett bråk i en fastighet på Saltö i Karlskrona. Där hittades 19-åringen död vid en trappuppgång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista