Lämnar David Elm England för Kalmar? Arkivfoto: Erika Norberg/Sveriges Radio
Fotboll

Stor uppslutning för David Elm

Johnny Petersson:”Vi hoppas sociala värden avgör”
4:55 min

Folkets stöd verkar massivt för att Kalmar FF ska göra allt för att värva tillbaka David Elm när han nu vill lämna engelska Fulham. 

Dragkampen är hård och KFF räknar inte med att höja sitt bud utan hoppas sociala värden ska väga över till KFF:s fördel.

Kalmar FF:s supportar vill ha tillbaka David Elm i rödvitt . En egen facebookgrupp som heter "Rör inte vår David" har öppnats och har redan över 500 medlemmar.

– Kalmar FF behöver en bra,stor, stark forward och han skulle passa perfekt,  säger Bosse Nilmert före detta spelare i Kalmar FF, David ska givetvis till Kalmar och inte till Elfsborg eller någon annan klubb.

Dragkampen om  David Elm är hård från klubbar i England och Danmark men framför allt från allsvenska Elfsborg som jagar anfallare.

Kalmar FF har lämnat ett lägre bud än Elfsborg gjort och är inte beredda att erbjuda mer pengar.

– Där vi ligger nu ligger är smärtgränsen nådd , nu jobbar vi hårt med att hitta andra sociala värden säger Kalmar FF:s ordförande Johnny Pettersson till Sveriges Radio Kalmar.

Om det blir ett avtal med David Elm räknar Kalmar FF med att hoppa av affären med en ny brasiliansk anfallare som också fått ett konkret bud.

– I det här läget när jag vet hur båda affärerna ser ut skulle jag givetvis välja David för då vet vi vad vi får och dessutom löper kontraktet över flera år.

– Är pengarna något så när jämförbara så hoppas jag det sociala värdena ska väga över till vår fördel säger Johhny Petersson.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".