Eva Göthberg hemma efter rasolyckan i Västervik. Foto: Lennart Ackling/Sveriges Radio
Västervik

Fick istapp i huvudet – nu är hon hemma

1:25 min

Eva Göthberg är nu hemma igen i sin lägenhet sedan hon i veckan slogs till marken av ett is- och snöras från ett hus i Västerviks centrum. Hon lider fortfarande av hjärnskakning och har sår i huvudet.

Olyckan inträffade när hon var på väg ned för Storgatan.

– Jag hörde bara ett brak sedan låg jag rakt ut i Storgatan med näsan ner i smältvattnet och undrade vad som hade hänt, sen såg jag hur det blödde och hur blodet rann ner för Storgatan. Det slog mig knockout

Det var ett issjok på taket som föll över Eva och ytterligare två kvinnor, som samtliga fick föras till sjukhus för omplåstring.

Tillskyndade personer hjälpte kvinnorna tills ambulans kom och nu efteråt så förstår inte Eva riktigt att is kunde komma just från det huset eftersom huset ägare faktiskt varit uppe och skottat flera gånger, men tydligen inte upptäckt att det gömdes is under ett snölager som låg kvar.

Och hon kunde absolut inte drömma om att det skulle vara så riskfyllt att gå ut den dagen.

– Jag tycker de pratat de om det hela vintern, hur dåligt skottat det är. Men jag tänkte att solen skiner och jag jättebra skor. Jag ska ut och gå.

Det kunde ha gått mycket värre?

– Ja för det första tänkte jag på om det kommit  en bil samtidigt så man blivit överkörd när man låg rakt ut i gatan, och hade det träffat nacken hade det nog inte gått så bra, säger Eva Göthberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista