Åke Green borde fängslas

Åklagaren Kjell Yngvesson kräver fängelse för pingstpastor Åke Green då han anser att Green har allvarligt kränkt homosexuella som grupp i sin predikan förra året. Kjell Yngvesson säger till P4 Kalmar att kränkningen inte kan ses som ett ringa brott och därför ska det ge fängelse.

Det är första gången i Sverige det prövas rättsligt om det är rätt i en predikan att ge sin tolkning av bibeln som tycker att homosexualitet är abnormt och att det skulle vara inkörsporten till pedofili bland annat. Så det är ett mycket viktigt mål som tingsrätten i Kalmar ska döma i och som följs noga av representater från andra trossamfund. Åke Green säger sig vara kristen fundametalist och bibeltrogen. Han säger att det heterosexulla äktenskapen är av gud instiftat och kompromisslöst. Han anser sig inte vara homofob i största allmänhet och att homusexuella går att leda in på den vad han anser vara den rätta vägen. Han har nu skapat den debatt han velat uppnå med sin predikan:

- I hela landet har det här uppmärksammats och det är bra för oss pastorer att man tar upp det här i rätten, säger Åke Gren till P4 Kalmar.

Han säger även att han förstår att homusexuella tagit anstöt av hans prediken eftersom han förkunnar så rakt och radikalt som han gör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista