Man hotade tända eld på sig själv efter utvisningsbesked

En man anhölls i eftermiddag efter att ha hotade att tända eld på sig själv inne på migrationsverket i Hultsfred. Det var vid 14-tiden polisen fick larm om att en man hällt bensin över sig och höll i en tändare inne på ett av kontoren.

Två handläggare försökte prata mannen till rätta och en av dem var Lennart Lindström. Han säger till P4 Kalmar det det hela gick relativt lugnt till och att det alldrig var tal om en gisslansituation.

- Vi kunde fritt gå som vi ville i rummet och även ut genom dörren, säger Lennart Lindström.

Senare kom polisen och en förhandlare tog över samtalet med mannen. Efter nästan en timme gav han upp och greps av polis.

Enligt Ulf Karlsson, informationschef på polisen i Kalmar län, ska mannen fått ett utvisningsbesked. Han är i 25-30 års åldern och är gift. Ingen skadades i tumultet men migrationsverket har satt samman sin krisgrupp för att diskutera med handläggarna och annan anställd personal om det inträffade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista