Pierre Edström ska få oss friskare Foto: Folkpartiet
Kalmar Län

Pierre ska få oss friskare

Folkpartiets landstingsråd Pierre Edström från Kalmar har valts till ordförande i Samordningsförbundet.

Syftet är att utveckla insatser som efter sjukdom ger människor möjlighet att återfå eller förbättra sin arbetsförmåga.

Parterna när det gäller dessa rehabiliteringsinsatser är landstinget, länets samtliga kommuner, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.

- Allt arbete sker med stark lokal förankring, där kunskapen om den enskilde är bäst. Både samhället och individen tjänar på samarbete och samförstånd mellan myndigheterna, istället för revirtänkande och motsättningar, säger Edström i ett pressmeddelande

- Min ambition som ordförande är att ytterligare förstärka grunduppdraget med effektivt resursutnyttjande och samverkan kring individen. Mycket bra har gjorts, men vi kan åstadkomma ännu mer och ännu bättre tillsammans, avslutar Pierre Edström.

Pierre Edström bor i Kalmar och är landstingsråd för Folkpartiet liberalerna med oppositionsansvar för personalfrågor, psykiatri och utbildning. Han var tidigare vice ordförande i Samordningsförbundets styrelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".