Rally

Åke Jacobsson tvåa i genrep

Rallyföraren Åke Jacobsson från Figeholm fick i helgen bevis på att kunnandet och den nya rallybilen håller måttet. Genrepet inför Svenska rallyt slutade med en andraplats vid kortrallyt Järnlunden i Rimforsa.

Arrangörerna av Rally Järnlunden i Rimforsa fick ihop ett ovanligt bra startfält när många förare ville testa att tävla i snö en gång innan Svenska Rallyt i Värmland.

I den tyngsta klassen för fyrhjuldrivna bilar körde Åke Jacobsson från Figeholm men tävlandes för Emådalen in på andra plats bara slagen av favoriten Per-Arne Sääw.

Åke Jacobsson som bytt upp sig till en Ford Focus WRC inför säsongen var 1,24 från segraren och tappade i praktiken segerchanserna på andra sträckan men körde i övrigt jämnt med vinnaren och var snabbast av alla på femte specialsträckan av sex.

För Gullabos Joakim Carlström och Tjust MK:s Mats Lundholm gick det inte lika bra. Carlström missade på sträcka två och slutade sist av de som körde alla sträckor medan Lundholm fick bryta efter fyra sträckor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista