Här på trappan hittades Ingemar Andersson. Foto: Janne Strömsten.
Vimmerby/Västervik

Sjukhuset: Inga fel begicks

0:58 min

Västerviks sjukhus anser inte att man gjort något fel när 80-årige Ingemar Andersson blev sittande på trappan utanför sitt hus.

Västerviks sjukhus har själva gjort en utredning av hur det gick till den dagen när Ingemar Andersson var på sjukhuset, från att ambulansen hämtade honom tills att han lämnade sjukhuset i taxi på kvällen.

Sjukhuset skriver att man upprepade gånger försökte kontakta anhöriga utan att lyckas och att sköterskan beställde en taxi efter att Ingemar Andersson själv sagt att han ville hem.

Dagen därpå hittades han sittande på trappan till sitt hem svårt nedkyld. Han hade då tillbringat 14 timmar i kylan och förfrös händer och fötter.

Trots att sjukhuset inte tycker att vården gjort några större fel, har man lagt fram ett förslag på förbättringar. Bland annat ska de skriftliga rutinerna bli bättre för hur det ska gå till när vissa typer av patienter skickas hem.

Socialstyrelsen ska nu titta på sjukhusets analys.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista