Dags för match för skadedrabbat KFF. Foto: Janne Rindstig SR
Fotboll

Skador stör KFF:s säsongsstart

5:42 min

Flera av de tongivande spelarna i Kalmar FF under förra säsongen har bara kunnat vara med på delar av träningarna under de två veckor laget var samlat i år.

Det ger plats för flera relativt oprövade spelare till första träningsmatchen.

Spelare som Tobias Carlsson, Erik Israelsson, Tobias Eriksson och Etrit Berisha har bara kunnat vara med på delar av Kalmar FF:s träningar under januari. 

Dessutom har en omfattande pappersexercis kring de nya spelarna från Kosovo gjort att truppen av matchklara spelare är ovanligt liten när det är dags för första träningsmatchen.

-- Farten på träningarna har varit väldigt bra men problemet är att bygga ett lag med så många spelare utanför lagträningen säger Nanne Bergstrand.

Det gör att FF:s tränare Nanne Bergstrand räknar med att släppa fram en del mer oprövade spelare till lördagens match mot Åtvidaberg.

-- Det blir intressant att se hur de som får chansen att spela klarar av sina roller och tar tillvara chansen att flytta fram sina positioner inför säsongen säger Nanne Bergstrand till P4 Kalmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista