Foto: Hulkfoto
Ishockeyallsvenskan

Sista kvarten avgör för IKO

Med bara två poänglösa matcher sedan nyår är IK Oskarshamn med i kampen om playoffplats i ishockeyallsvenskan igen. Seger också i lördagens match mot Malmö kan ge en streckrysare i februari.

En rejäl formsvacka innan nyår gjorde att IK Oskarshamn föll från en topplats ner under playoffstrecket i ishockeyallsvenskan. Efter två storförluster i mellandagarna mot Malmö och Leksand har det delvis vänt.

Av de senaste nio matcherna har IKO bara gått poänglösa från två matcher men poängskörden kunde blivit betydligt större med inte mindre än fyra oavgjorda matcher utan att ha spelat hem en enda bonuspoäng.

Med en fjärdedel kvar att spela av serien har Oskarshamn realistiska chanser att trots allt klara målet med en playoffplats.

Lördagens match mot Malmö blir en av slutomgångarnas många viktiga playoffstrecksmatcher men Oskarshamn har inget bra facit mot just Malmö.

Lagen har mötts tre gånger under säsongen och Malmö har vunnit samtliga och i de två senaste har inte Oskarshamn mäktat med att göra något mål.

Lagen har helt olika uppladdningar inför mötet. Oskarshamn har inte spelat match sedan i söndags medan Malmö spelade så sent som på fredagskvällen alltså mindre än ett dygn före mötet i Oskarshamn. Malmö var då bara två sekunder från förlust mot Borås och nöja sig med en poäng och dessutom blev det förlust mot Troja i veckan.

Det sklijer sju poäng mellan lagen men Malmö har tre matcher mer spelade.

   

IKO:s poäng säsongen 2010/11

Omg 1-13 :  27 poäng
Omg 14-26: 13 poäng
Omg 27-39: 16 poäng

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista