Nya strippklubben i Särna. Foto: Johannes Rosendahl / Sveriges Radio.
Öland/Dalarna

Dragan öppnar ny strippklubb

2:09 min

Dragan Bratic fick lägga ner sin strippklubb i Eriksöre på Öland. Nu har han öppnat igen, den här gången i Dalarna.

I helgen öppnar Dalarnas enda strippklubb i Särna. Det är den omdiskuterade ägaren Dragan Bratic som är tillbaka. Han menar att Särna är ett idealiskt ställe för en strippklubb.

– Nakna kvinnor, nakna män och sådana grejer, det är vackert och det hjälper människor att må bra.

Varför öppnar du i Särna?

– Varför inte? Det är ett vackert ställe. Det blir som nya Las Vegas.

Finns det kundunderlag i Särna?

– Det är klart. Det finns kunder överallt.

Vad får man se på din klubb?

– Är du nyfiken, eller? Kom, kom ska du få se.

Vad säger du om kritiken att stripteaseklubbar som den här drar med sig kriminalitet och narkotika?

– Jag blir riktigt ledsen när jag hör det. De som älskar att se snygga tjejer och killar behöver inte knark. De njuter av den här grejen, säger Dragan Bratic, som inte har mycket till övers för eventuella kritiker.

– Stackars de människor som kritiserar det här. De borde besöka sjukhus och ta tabletter mot depression. De får lugna ner sig, säger Dragan Bratic.

Har drivit ett tiotal klubbar

Totalt har Bratic haft uppemot ett tiotal klubbar. Tre av dem driver han fortfarande, bland annat en i Karlshamn i Blekinge.

Claes Jansson driver en bok och skivbutik i samma kvarter som karlshamnsklubben. Han berättar hur det var när klubben öppnade där för några år sedan.

- Vi var lite överrumplande folk här i stan och undrade vad tusan är detta, mitt i stan? I och för sig på en diskret plats men endå mitt i centrum. En strippklubb i lilla Karlshamn, vi tänkte - vad tusan är detta?

"Hoppas inte att det går bra"

Claes Jansson är förvånad över att strippklubben fortfarande är igång.

– Såvitt man kan se av utanverket händer det ju inte mycket där. Nu har de ju sina aktiva timmar väldigt sent, fredagar och lördag, och då är inte vi vanligt familjefolk ute på stan precis.

– Det ser väldigt schabbigt och nedgånget ut. Verkar inte vara särskillt mycket trafik där, så jag kan inte förstå - och hoppas inte - att det kan vara en särskilt god affär.


Tidigare artiklar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista